Uncategorized

Aja baja Rickard

Efter Rickards blåsväder på Twitter säger jag härmed upp kontakten med honom och vill inte ha med den här podden att göra! Jag skojar såklart, det krävs nog mer än att förolämpa 50% av jordens befolkning innan jag kommer att lämna det här projektet.

Men kom ihåg att det Rickard gjorde borde inte bara få sociala konsekvenser, det borde också straffas enligt lag. Helst med fängelse men böter går också bra. Hets mot folkgrupp borde vara tillämpligt på Rickards tweet och den som inte håller med är ett jävla manssvin. Skämtet var inte särskilt roligt och över 700 personer har via Lady Dahmer retweetat tweeten som löd “Nu är årstiden här då tjocka damer pressar in sig i för små sommarklänningar”. Vem som helst fattar ju (precis som våldspyramiden stadgar) att alla som drar sexistiska skämt bidrar till en struktur som också okejar sexuellt våld. Kausalsambandet är självklart. Det är ju inte alls så att de flesta som drar sexistiska skämt aldrig någonsin ägnar sig åt sexuellt våld eller menar ni också att all forskning på området (ja exakt all forskning) skulle ha fel? Trodde väl inte det.

Men nu slutar vi med att vara allvarliga och skojar vidare utan våldspyramider och sexism.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s