Uncategorized

Metoo

Som en storm av antiintellektualism ploppade metoo fram i Sverige efter att vår allas Cissi Wallin skriker högt om sina påstådda övergrepp begångna mot henne av Fredrik Virtanen. Det ligger nog en del sanning i vad Cissi Wallin säger. Jag misstror henne inte men jag släpper heller inte hela min tankeförmåga åt ett gapskrikande feministprimatkollektiv som i vanlig ordning använder sig av gruppsykologiska metoder för att sprida postmodernism och feminism. För ja, den här hashtaggen är inte till för att hjälpa kvinnor om det var någon som trodde det. Den är i första hand till för att sprida postmodernistisk propaganda och sådan har inte hjälpt någon, någonsin med någonting.

I hashtaggen via bland annat det stora geniet Linnea Claesson sprids det en bild på en utvecklad version av Ida Östenssons[1] ”för akademiska” strukturpyramid som stadgar att till exempel sexistiska skämt i slutändan leder till regelrätta våldtäkter. Ungefär som att hävda att vattendrickande leder till våldtäkter då alla våldtäktsmän har druckit vatten. Nej, för att bli av med problemet våldtäkt och andra trakasserier måste vi studera det från ett håll som faktiskt har någon förankring i verkligheten. Bortom postmodernismen, bortom feminismen. Vi borde studera problemet från ett psykologiskt perspektiv och ett kriminologiskt perspektiv. På så sätt har vi en chans att åtminstone minska dess omfattning istället för att lägga mycket vikt vid målade pyramider som i bästa fall skulle kunna likställas med en teckning skapad av en lekskoleelev.

Som en liten notis verkar det också vara så att många som blivit anklagade är män som tillhör det feministiska kollektivet vilket ju är oerhört ironiskt och ganska självklart då dessa män har en obehaglig aura över sig.

[1] Ja, jag vet att hon inte har kommit på den. Men hon sprider den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s