blogg

Gustavs årskrönika – 2017

Vilket år vi har haft. Vilken tid vi lever i! Var ska jag börja? I första hand vill jag tacka alla som har lyssnat och stöttat Sten i glashus från starten i Maj 2017. I andra hand vill jag tacka min fina vän “Steniglashusrille” som har möjliggjort den här podden och låtit den nå ut till fler än vad vi någonsin kunnat ana. Genom tvåtusensjutton har vi tampats med människor som påstår sig vilja öka jämställdheten men istället ignorerat den, låtit postmodernisterna grina sig blå över strukturpyramider som inte har någon förankring i verkligheten och enligt postmodernisternas egna “resonemang” bidragit till våld mot utsatta genom att använda grova ord såsom “hora” och “fitta”.  Alla måste väl numer skriva under på att ord leder till handling. Kausalsambandet är styrkt. Leve genusvetenskapen.

På ett personligt plan har jag också utvecklats en del. Både till det negativa och till det positiva. Vad gäller det negativa så kan jag inte blunda för den anstormning av indoktrinering som sker via VARENDA offentliga institution. Ta Linnea (clarre) Claeson som exempel. Hon sitter som skribent i en av Sveriges största tidningar och får med jämna mellanrum sprida sin propagerande extremism i morgonteve ala SVT.  För att nämna ett annat exempel har vi de förmodligen tusentals som lyssnar på poddar som “Alla våra ligg” och som vi alla vet bidrar alla våra ligg till att sprida en norm som i slutändan kommer vara betydligt mer ohälsosam än vad vi kan ha räknat med. Detta leder i sin tur till en viss bitterhet som tar sig uttryck i mitt sätt att vara och agera. Här har jag något att förbättra till 2018. Men med bitterhet kommer också hängivenhet och en känsla av engagemang för en viss sak. Något måste förbättras och kan jag hjälpa mig själv att utvecklas genom ett väl genomfört undersökningsarbete och goda argument utan att låta bitterheten ta över alldeles för mycket tror jag att jag är på väg mot ett mer objektivt och redogörande 2018. Men med det sagt så måste jag nämna det mest positiva som har hänt relaterat till podden under året. Alla fina människor som har hört av sig och är intresserad av vad vi har att säga. Vi!? Två oerhört obetydliga kriminologstudenter. Detta kan man inte ta på annat sätt än att bli oerhört smickrad och glad. Särskilt när självkänslan och självförtroendet har nått nivåer som ligger långt under normalnivån.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s