blogg

Fake News – Varför attackeras Granskning Sverige samtidigt som skolan står oemotsagd?

Fake News

Samhället förändras till det bättre, sägs det. Jämställdhetsklockorna slår, och de som inte håller med – är oupplysta. Runt om i Sverige träffar jag på kvinnor med dekadensens morsa som förebilder. De slåss för jämställdhets sägs det. Allt jag ser är hur min frihet sakta tas ifrån mig. De blir indoktrinerade och hjärntvättade, de backar aldrig för något. Om det inte är hedersvåld förstås. De tror på fantasier och gudasagor. Varenda siffra som redovisas är politiskt. Och jag förstår inte. Vi lever i ett klimat där fake news ångar i varenda själ, vi skulle vara de upplysta. De källkritiska och datasamlande. Vi har alla möjligheter och förmågor att ta reda på sanningen. Sanningen finns. Den är objektiv och den är skarp som granit. Samma avantgarde som skränar om förskönade världsbilder och fake news är de som gör politik och förvränger varenda sanning. För låt oss vara objektiva en stund, sanningar finns – men de är få. Att då slarva bort dessa är för mig obegripligt.fejkadenyheter_steniglashus

Att detta dessutom tagit sig in på våra Universitet

är ännu mer obegripligt. Jag förstår att Media kan bedriva drev och hatstormar. Media är aldrig objektiv, media är aldrig sann. Och du kan slå dig i backen på att varenda journalist har en förskönad sanning som ligger och puttrar mellan raderna. Ett politiskt ställningstagande, oavsett färg i blodet.

Universiteten är det sista vi har. Det är hjärtat. Det var universiteten som mördade gud. Det var universiteten som fick dig och mig att kliva ur gråtbubblan och beskåda lärans dystra grundprinciper i vitögat. Epistemologin ska utmana och falsifiera, beskåda och angripa varenda tillstymmelse till tveksamhet. Hypoteser ska testas och kanske, kanske kommer vi ännu närmre sanningen.

För sanningen finns, men frågan är om vi någonsin får ta del av den. Den primära fasen i hjärntvätteri härstammar ur sanningen. Det tar ungefär en generation att få igenom en fullbordad hjärntvättning. Detta sker genom kunskap. Det som betraktas som kunskap är det vi lär oss att navigera efter. Skolan är roten för all kunskap. Media är det inte. Att det finns fake news på fria tider, aftonbladet eller diverse bloggar är ingenting märkligt. Det är tvärtom – helt rimligt. Det är helt okej att läsa en krönika på expressen och bli själsligt och intellektuellt överfallen.

Därför, vi vet att expressen är en källa av flera tusen. Fake news är inget problem i det avseendet. Krönikor testas inte vetenskapligt. Journalistik är ingen vetenskap och journalister är inte objektiva, oavsett hur många pressetiska regler de följer – eller hur många högskolepoäng genusmedveten journalistik de läser. Detta är som sagt ingenting märkligt. Självklart kan de påverka opinionen, men det är inte den vitala delen i hjärntvätten. Den vitala delen är kunskapen, och kunskap kommer från universiteten. Kunskapen är förankrad i sanningen. Och det är bra. Men, när kunskapen är felaktig och förankrad i osanning – leder det till hjärntvätt. Flickor lär sig att de är förtryckta och att fienden är den finniga pojken som sitter bredvid. Pojkarna är okoncentrerade och gapiga – de förtrycker. Kvinnor är offren. Samtidigt är de starka, de är framtiden.

Att genusteorier består av självmotsägelser vet vi redan om,

det viktiga är hur vi kan låta den här typen av osanning florera på våra skolor. Vad hände med falsifierbara hypoteser och rannsakningen? Hur kan mediala fake news vara ondska och någonting vi måste sätta ned foten för, när det som sker på våra skolor är definitionen av fake news?

Patreon.com/steniglashus

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s